Celokrajská kontrola v Prešovskom kraji. Objasnená krádež pohonných hmôt z áut. Vyhrážali sa sekerou a puškou. Záškoláctvo v Snine a vo Vranove

24.06.2014 Prešov

Celokrajská kontrola v Prešovskom kraji
Celokrajská osobitná kontrola v Prešovskom kraji sa konala včera / 23.06.2014 / a to v čase od 06:00 hodiny do 09:00 hodiny dopoludnia.
109 policajtov zapojených do tejto akcie sa zameralo na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami ako aj na dodržiavanie povinnosti vodičov voči chodcom. Samotný výkon služby bol situovaný do blízkosti priechodov pre chodcov, škôl, zastávok hromadnej dopravy osôb, na parkoviskách, parkoch ... Celkom bolo zistených 120 priestupkov, z ktorých bolo 91 vyriešených v blokovom konaní, napomenutím bolo vyriešených 25 priestupkov a oznámené na správne konanie boli 4 priestupky. U jedného vodiča motorového vozidla a u troch vodičov nemotorových vozidiel bolo zistené požitie alkoholu.


Objasnená krádež pohonných hmôt z áut
19 ročnému Danielovi a 17 ročnému Marekovi z obce Kvačany, okr. Prešov bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever vznesené obvinenie z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva.
Obvinení mali v sobotu / 21.06.2014 / pár minút pre polnocou v Prešove, na Ul. Skromnej - miestna časť Vydumanec, spoločne po vzájomnej dohode odcudziť benzín z tam odstaveného osobného motorového vozidla zn. Peugeot a to v množstve 15 litrov. Majiteľovi vznikla celková škoda 523,-Eur. Neskôr na Ul. Zajačej, pred jedným z rodinných domov taktiež z osobné motorové vozidlo zn. Dacia Logan, z palivovej nádrže vozidla odcudzili benzín v množstve 50 litrov. V tomto prípade vzniknutá škoda dosiahla sumu 575,-Eur..


Vyhrážali sa sekerou a puškou
Polícia v Sabinove v týchto dňoch vzniesla obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva dvom mužom vo veku 29 a 36 rokov, pochádzajúcim z obce Ratvaj, okr. Sabinov.
Mladší z obvinených sa mal uvedeného skutku dopustiť tým, že v sobotu / 21.06.2014 / krátko po 18-tej hodine v rodnej obci so zbraňou v ruke - držiac ju nad hlavou / išlo o sekeru s kovovým ostrím a dreveným poriskom / agresívne kričal a utekal k osobnému motorovému vozidlu zn. Škoda Felícia, ktoré prechádzalo po miestnej komunikácií. Vodičom bol 19 ročný miestny mladík, ktorý túto skutočnosť aj oznámil na linku 158. Správanie obvineného vzbudilo u vodiča obavu o jeho život a zdravie. Neskôr, len o pár minút neskôr 36 ročný obvinený Jozef z taktiež nezisteného dôvodu útočnou puškou, ktorú mal v legálnej držbe a do ktorej zasunul zásobník a zbraň obtiahol, namieril na osobné motorové vozidlo zn. Fiat Punto, ktoré náhodne prechádzalo po miestnej komunikácií v blízkosti rodinného domu, kde tento obvinený býva. 19 ročný vodič a15 ročný spolujazdec pokračovali v jazde smerom na obec Hubošovce, kde ich obaja obvinení na vozidle zn. Škoda zablokovali. Muži vystúpili z vozidla a so sekerou v ruke sa vyhrážali obom mladíkom , že ak budú tadiaľ ešte chodiť, tak ich zabijú. Obaja Ratvajovčania boli krátko po tomto konaní zadržaní a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Sabinov spracoval podnet na podanie návrh na vzatie obvinených do väzby.

Záškoláctvo v Snine a vo Vranove
Polícia v Snine ako aj polícia vo Vranove nad Topľou sa zaoberá prípadom záškoláctva.
V Snine 58 ročná stará mama, ktorej bola vnučka zverená do náhradnej starostlivosti bola obvinená z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Jej 16 ročná Dušana počas dvoch mesiacov v tomto školskom roku vymeškala bez ospravedlnenia takmer 190 vyučovacích hodín.
Taktiež rodičom vo veku 45 a 43 rokov z obce Čičava, okr. Vranov nad Topľou, bolo vznesené obvinenie z uvedeného prečinu, nakoľko ich 15 ročná dcéra Erika má v tomto školskom roku neospravedlnených vymeškaných viac ako 530 vyučovacích hodín. V oboch prípadoch sú obvinení stíhaní na slobode.
 
npor. Ing. Jana Migaľová
Oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región

mark